fbpx
Skip to content

Osvrt na proljetne pripreme

     Jedanaestero naših plivačica i plivača kraj travnja proveli su na krajnjem jugu Hrvatske pripremajući se za nove izazove, a u sklopu priprema nastupili su i na međunarodnom plivačkom mitingu “Zlatni Orlando” što je 28. i 29. travnja održan u Dubrovniku kao četvrto natjecanje iz “HEP HPS Grand Prix” serije natjecanja.
Krenimo redom. U Dubrovnik smo stigli u četvrtak predvečer te se po dolasku smjestili u apartman u samom centru grada, unutar gradskih zidina. Takva lokacija smještaja omogućila nam je da iz prve ruke osjetimo ritam grada koji je već sada prilično ubrzan budući da autobusi gostiju pristižu iz minute u minutu, dok istovremeno ima izraženu i notu ležernosti.
Petak smo proveli trenirajući na gradskom bazenu Jug koji je uistinu impresivno zdanje u odnosu na mnoge druge bazene unutar granica Hrvatske, ali i šire.

              Dalibor Krebelj pozorno nadgleda i posljednji zadatak na jutarnjem treningu.
Jutarnji trening odradili smo po vlastitom programu, dok smo poslijepodnevni odradili zajedno sa ekipom Plivačkog kluba Jug. Moramo ovim putem izraziti zahvalnost na iznimnom gostoprimstvu našim domaćinima te njihovom glavnom treneru. Frane Ćirak pobrinuo se da nam ni u jednom trenutku ništa ne nedostaje, zapravo i puno više od toga!

                      Plivači i treneri Juga i Kantride na zajedničkom treningu.
Nakon treninga uputili smo se prema apartmanu, dio ekipe išao je na plažu Banje, dok je drugi dio ekipe ipak odlučio odmoriti u klimatiziranom prije večere.

  Dio Kantridersa sezonu kupanja u moru otvorio je na znamenitoj dubrovačkoj plaži Banje.
Subota i nedjelja protekla je prvenstveno u znaku natjecanja, ali pronašlo se vremena za odraditi još jedan trening te popesti na Srđ. Na mitingu je nastupilo 140 natjecatelja iz 27 klubova iz Hrvatske, BiH, Albanije, Crne Gore, Srbije, Mađarske i Slovenije. U takvoj konkurenciji naši plivači osvojili su ukupno 20 odličja, 7 zlatnih, 6 srebrnih te 7 brončanih medalja zasjalo je oko vrata Mislava Severa, Klare Kosanović, Michele Koraca, Meri Mataja, Duje Franića i Ive Valinčić. Osim osvajača odličja ovim putem želimo pohvaliti i preostale članove ekipe koji su također ostvarili vrijedne rezultate popravivši vlastite osobne rekorde.

                        Tablični prikaz najboljih ostvarenih rezultata.
Istaknimo kako je Mislav Sever u ukupnom poretku zauzeo 4. mjesto sa osvojenih 1512 bodova u zbroju dvije najbolje discipline (100 slobodno – 795 bodova, 50 slobodno – 717 bodova), što je 41 bod manje od ukupnog pobjednika Franka Grgića iz Plivačkog kluba Jadran iz Splita.
Upravo nam je splitski Jadran bio domaćin na kompleksu bazena na Poljudu gdje smo odradili dva treninga u ponedjeljak 30. travnja. Temperatura vode u bazenu od 24-25°C što je za 2-3 stupnja manje od onog na što su navikli, te pruge koje su naši plivači trebali sami staviti, okolnosti su koje su im pomogle da shvate u kakvim uvjetima redovito imaju prilike trenirati na kompleksu bazena Kantrida.

                                     Tko će prvi u 7 ujutro uskočiti u hladnu vodu???
Ovim putem zahvaljujemo i splitskim domaćinima na susretljivosti i gostoprimstvu, radujemo se idućem susretu!
Po završetku poslijepodnevnog treninga sjeli smo u vozila i uputili se prema Rijeci, te se tako nakon nešto više od 1300 prijeđenih kilometara u 5 dana sretno vratili svojim kućama.
Do iduće prilike – srdačan pozdrav!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.